Wat schort eraan?

Ik denk in winkeltjes.
Een winkel van ei-gén-schap, een winkel met positieve producten, een soep&spreuk-winkel, koffiewinkel, een gepimpte stoelenwinkel, een toonbanken-winkel (…ja precies!), een mobiele kringloopwinkel…

Ik hou van de interactie tussen klant en verkoper. Een kassa, met toetsen van hocus pocus pilatus pas, druk op de knop en bingo… kassa! De geldlade die opengaat, en hongerig is naar meer mooie munten en briefgeld.

Ik hou van toegevoegde waarde in een product. Van die échte, pure. Dat je iets consumeert wat energetisch doorsuddert waardoor de waarde vermeerdert.

Ooit deed ik een cursus om te leren naaien. Daar leerde ik dat je een plan nodig hebt als je iets wilt maken. Een duidelijk plan. Want zonder plan, kan het gebeuren, dat de stoere tas verwordt tot een knuffel tot een kussen tot een label…

YA. Dat is cool, een label. En voordat je het weet ben je een labelmaker …

Een label is wat anders dan een blouse met een kraag, … of plooien in een jurk… Een label is natuurlijk makkelijk en lukt altijd! In de groep ontstond er, in mijn beleving, een soort; Jij tegen “ons” gevoel. Hier en daar werden opmerkingen geplaatst dat ik dacht: “huh?!” Dat is onaardig! Mijn angst voor “het anders” zijn maakte van mij een haas en na een vervelende avond ben ik nooit meer teruggekomen. (trouwens, ik overdrijf altijd, naast beroepszwaaier, blikverruimer, neemthetleventeserieus, betweter en bemoeial ben ik een overdrijver)

Sjonge wat wil ik er graag bijhoren zeg. Een enorm verlangen om erbij te willen horen. Met al die dingen die ik doorgestreept heb en niet zichtbaar wil laten zijn… Dat zou ik graag uitleven! UITLEVEN!

Dus. Dat. De angst, de haas en het kuiken.

In de vorm van een schort? Dat moed lukken. En ik zie het voor me… een schorten-winkel… van die mooie schorten aan de kapstok, met randen en rafels, … met mooie labels, en dat je mag zijn wie je bent. Je intuïtie mag volgen. Elk schort een  beschermheilige om nare woorden te weren.

Het bijzondere van het leven is dat je eigen baas bent. En dat je een keus hebt waarnaar je wilt luisteren. En als iets je raakt, ha! Mooi, dat nodigt uit om naar het patroon te kijken, het te onderzoeken en het te transformeren. Het onbewuste bewust maken. Maak er wat van. Gewoon, maakt niet uit wat. Maak er wat van. Een schort bijvoorbeeld.