Labelen

Ik ben er als de dood voor… voor labels. Want als ik een label toegespeeld krijg, dan weet ik niet meer wat ik moet doen. Alsof er een soort dauwdeken over mijn zijn is gelegd… En graag wil ik het goed doen, en wijs zijn en zo probeer ik er alles aan te doen om het ‘kledingstuk’ wat mij is toegeschreven te passen, en het wasprogramma spelenderwijs te achterhalen.

(ik moet heel erg mijn best doen om een duidelijkheid te krijgen in mijn blog…want heel veel verhalen spelen door elkaar heen. Bijvoorbeeld van toen ik vijf jaar oud was en een zelfgehaakt jurkje kreeg van mijn moeder. Een PRACHTIG jurkje… maar prikken en jeuken! iehhhh. Maarja, het staat je PRACHTIG. En dan dat schuldgevoel dat ik nu nog steeds heb omdat ik niet kon zien dat het jurkje zo PRACHTIG was. Of het verhaal dat ik al jarenlang labels spaar van de gezonde kledingwinkel Flash, en wat en feest om die labels te bekijken, te sorteren en dan meer netjes op te bergen, verder niets, en nog veel meer verhalen, vooral filosofieën eigenlijk…). (Lees anders alvast de laatste regel van dit blog, daar staat de essentie:-)

In de praktijk blijkt; wat niet bij je past, dat trek je niet aan.
De vraag is wat wil je wél aantrekken?

Het liefst label ik niet, want hoe fijn om alles te ervaren zoals het is. Met schone ogen te kijken naar het nu. Toch, labels zijn nodig in de huidige maatschappij. Zonder labels is het ook lastiger om een kledingstuk te kopen. Ooit zei Berber Epker tegen mij, “weet je, je moet jezelf gaan labelen”. Dat vond ik een fijne opmerking en die gaat als een anker met mij mee. Eigenlijk zou je Berber moeten kennen en haar toon moeten horen. Zij kan echt prachtig praten, waardoor je vertrouwen krijgt en inspiratie voelt om jezelf te doen.

Het duurde een aantal jaren voordat ik echt kon horen wat ze zei, want jezelf labelen…. dan moet je onderzoek doen en weten wat je in je mars heb.

Ha! Ya! Tegenwoordig heb ik dus een handel in labels. Het is zelfs mijn visitekaartje geworden. Gezeefdrukt! Dubbele functie want natuurlijk gedrukt op stof. Ya, precies.

Hoe label jij jezelf eigenlijk?