Bewustzijnsverruimende middelen

Dat is wat kunst doet. Het verruimt je bewustzijn. Het gaat over het onzichtbare. Over de onzichtbaren. Over openbaren. Over gave en overgave. Het gaat over meegaan met de stroom. De tijd vergeten, en dat je je laat in de middag wat flauw voelt en een soort van wakker schrikt… oh! Ik moet nog eten!…

En is het dan je bewustzijn verruimen? Of je onbewustzijn verruimen?

Ik denk dit… dat het spelen is met je onderbewustzijn, aandacht schenken aan wat zich wil laten horen, dansen met de resonantie van het leven, en dat je daardoor bewust wordt. Dus voor meer bewustzijn, moet je vaker op reis gaan naar je onbewuste.

Daar gaat de Mocca-Maandag over. (even naar beneden scrollen aldaar) Mokka-maandag. Gebruik maken van wat je in huis hebt. Bomen over dromen. Bladeren door je gedachten en koers uitzetten. En dat… door te spelen! Verwondering wakker te maken. Te delen.

Inspiratiebron: Antonio