Die kant

die kant is op

Akte: “leef je eigen leven”, het eerste kunstwerk wat ik kocht was van Hanneke van den Elst. Sjonge, wat was ik daar blij mee! Een huis vol mooie woorden en visuele ankers die mij passen. Zoals een stoel (daar heb ik wat mee… wilde ooit een stoel voor een goed doel, winkel, bijvoorbeeld als je dan 50 wordt… dan kan je bij mij een stoel leasen. = leuk!) afijn, daar ging het niet over. Een koffiekan, kop en schotel. …

Jaren later mocht ik samen met haar exposeren. Vond ik echt heel stoer! En weer later, toen mocht ik in haar atelier werken in Emmen, echter het is er nooit van gekomen, want ze is plotseling overleden. Vreselijk. Wat een gemis voor haar man en kinderen.

Die Akte: “leef je eigen leven”, die blijft zo hangen dezer dagen, met  4 en 5 mei. Ik bedenk me, waar ben ik nou mee bezig om mij in alle vrijheid  af te stemmen op mijn angst. De angst voor dat ik het niet goed doe, de angst voor dat ik het niet heb gesnapt, de angst voor dat ik de ruimte van iemand anders inpik, de angst voor dat ik het beter had moeten doen, had moeten voorzien dat. …

Dat.

Dus. Die kant op, de kant van de angst? Nee, die kant is op. Ook al wijst er een dikke pijl naartoe en verleid het mij…. Die kant is echt op.

Het werkje is te koop
Het is een klein werkje, 15 x 14 cm. Er zit een ladder in, en een St. Jansster in het pigment van gebroken wit (nou ja, beige). Gemengde technieken dus oftewel mixed media. Dit unieke werkje is te koop voor € 39,-. En voor dat geld kan je ook naar de sauna gaan! Lekker ontspannen en dan is er ook nog geld voor een lekkere lunch misschien en een drankje. Kijk zo genereer je geld. (kijk zo; stel je wilt het werkje kopen, maar je besluit toch van niet… dan heb je 39 euro over! Feit; het beste waar je in kan investeren is jezelf. Voel je je niet goed? Je hebt de vrijheid om het uit te zoeken, echt gaaf.)
Mocht je denken… een sauna is eenmalig en dit werkje vind ik fijn en wil ik kopen en bovendien is het een goede investering want een kunstwerkje gaat gewoon ‘wat langer’ mee, mail me dan. Yvettevanderaa@gmail.com.