Pas gepoort

poortpoort1

Afgelopen zomer deed ik twee illegale dingen in 1 week.
Ik pleegde plagiaat in een museum, waar ik vele bladzijden van een heel gaaf kunstboek fotografeerde. Ik werd gesnapt. Ik heb me snel uit te voeten gemaakt.

En, ik reed door rood.
Ik had heerlijk gedanst en zo lekker rozig en ontspannen als ik me kan voelen na een avondje biodanza, reed ik terug naar huis. Natuurlijk zag ik wel dat het stoplicht op rood stond, maar het was laat, en er kwam niemand aan, en, ach… .

Er kwam een auto vanuit het niets en ik werd aangehouden door twee grote politieagenten. “Mevrouw, wij houden u aan omdat u in overtreding bent”, Ik hard nadenken. “Oh, omdat ik door rood reed?”, Vraag ik. Domdomdom, waarom zeg ik niet dat het stoplicht nog net op oranje stond en ik niet meer kon remmen… of… “Kunt u zich identificeren?”. Na vele  passen kwam ook mijn rijbewijs tevoorschijn. Na nog een waarschuwing, mocht ik weer door rijden! Gaaf!!!

Sommige dingen snap ik niet.

Identiteit bijvoorbeeld.
Want zonder identificatie geen identiteit. Dan besta ik officieel niet. Terwijl ik aanwezig ben, kan ik toch niet bewijzen dat ik er ben. Dus ik ben er wel, maar niet officieel.
Sterker nog…. dan ben ik illegaal. Ik vind het maar knap bijzonder dat wij dat ooit bedacht hebben, dat je officieel niet bestaat als je geen paspoort hebt.
Illegaal in ‘eigen’ land, de taal kennende, dan kan je nog wat…Maar stel je bent in een ‘vreemd’ land, je hebt geen paspoort én je spreekt de taal niet. Zow, dan heb je echt een probleem, dan word je opgesloten omdat je niet kan bewijzen dat je er bent.

Regelmatig ben ik mijzelf kwijt en dan kijk ik voor het geluk mijn paspoort even in.

1.76
blauwe ogen
schoenmaat 39.
houdt van dansen
samen
geloof in mogelijkheden
eigenheid
planten
bomen
natuur
dromen
filosoferen
lekker eten
het brood van Maxxx
bezinning
beroeren
bewegen
puur
verwondering
inspiratie!