Wetenschap?

weten

Ik ben altijd een beetje bang voor wetenschap. En tegelijkertijd vind ik het enorm inspirerend en fascinerend. Mensen die het zeker weten. Wow. Dat vind ik stoer.

Edoch en toch.

Zodra iets een wetenschap wordt is het uitkijken dat de kennis niet stil komt te staan, denk ik, en een serie “weten” wordt op een schap. Wetenschap en bezit hebben wel wat gemeen met elkaar. Beiden nodig aan tot stilstaan. Stilstaan, niet vanuit verwondering, maar vanuit weten. Als je weet, dan is de kennis vaak gesloten en heb je  bij voorbaat gelijk, omdat dat nou eenmaal geschreven staat. Het is een vorm van Bezit wat maar moeilijk in beweging is te krijgen.

Nou ja.

Beetje slap blogje dit.
Maar hé, het is wel zondag, al laat, en vanavond hadden we vrienden te eten, was supergezellig! En ik had onwijs lekker gekookt al zeg ik het zelf. Ook een vorm van w-etenschap.

Laten we zeggen dat het om het beeld gaat.

Beeld: gemengde technieken op papier, 30 x 30 cm (schatting:-) 2006
Taal: Overgave; Vergeet het weten, geef je over aan dit moment.