Ter bevordering van geluk in relaties

netwerken1netwerkennetwerken2

Gisteren voor het eerst, sinds heeeeeel lang weer bewust genetwerkt.

Netwerken is een beladen begrip. Ik noem het liever kennismaken.

Netwerken voelt voor mij als een soort winkelen in gevoel en sfeer. Is er een klik met iemand? En wat klikt er dan? Ik netwerk overigens niet voor “het verkopen”, sterker nog, ik ben vaak wat geïrriteerd als ik een opdracht krijg via “het netwerken”. Ja klopt, dat is raar.  

Aan lichaamstaal kan je snel lezen of iemand het praatje leuk vind of niet. En zo knoopte ik een praatje aan met iemand waarbij ik na 3 seconden al het gevoel had geparkeerd te staan voor een rood stoplicht. ‘Eerder’ ging ik dan erg mijn best doen om leuk te zijn. Dat werkt dus voor geen kilometer. Dus ik verliet de stand van zaken en ging gewoon een beetje aan de rand koffie drinken en kijken. En zo ontmoet ik een kleurrijk persoon die naar mij toekwam. Een bijzondere dame en binnen 1 minuut deelden we onze passies. En adressen, dat is wat anders dan een visitekaartje.

Toen begon het programma.

Later die dag netwerk ik BEWUST met post verder. Ik kom een handgeschreven visitekaartje tegen… en verbind dat met een fijn kunstwerkje uit 2004 wat op de stapel van verdwijnen ligt. Zo. Woorden geschreven en mijn gevoel van plezier neemt toe. Wat heerlijk om weer te posten! (ik verstuur post met grote regelmaat) In mijn ei-gén.

Misschien vind de belangrijke man het wel niks… maar ik heb dolle dolle pret! En deze keer heb ik een duidelijk doel. Wah! Ik schrijf deze zin nog een keer. Deze keer heb ik een duidelijk doel. Namelijk; ik wil graag dat de belangrijke man denkt, “YA! Kunstgeschenken in de vorm van een zeefdruk voor mijn relaties. Dat bevordert het geluk! Ik wist niet bij wie ik zijn moest, maar dankzij deze post… weet ik dat nu gelukkig!”

Zo gaat dat als je passies deelt. Daar krijg je zin van. Bewustzijn en focus op een duidelijk doel. Dat is Vet cool!