BijZONder

BijZONder

bijZonder1

Sociaal beroerder, welkomheter, lopende reclamezuil, verwonderwaard, geluksplukker, zijnsverfijner. Inspiratiedealer. Kunst-en kennismaker.

Doet het er eigenlijk toe hoe je jezelf noemt?
Wat ik het liefst doe is geslotenheid openen, vragen stellen, denken, verbinden. Via materiaal ontstaat.

Dat is geen zin natuurlijk; “Via materiaal ontstaat”. Nou en, voor mij wel. Ik hou van korte zinnen. En ook van lange zinnen, van die, met veel komma’s, enwel zoveel dat je net zo goed een punt had kunnen maken zetten.

Terwijl ik vanmiddag denk over wat nou écht waarde is, en wat ik doe of dat wel écht waarde is, of omdat ik het doe omdat ik het nodig acht. (ego, ego, ego) (heb ik heel veel van. ik kan dus mooi vaak gratis trippen). Terwijl ik daar dus naar zoek pak ik de  boekenkast uit, maak stapels; weggeven, cadeau geven, anders…. beland ik in een andere kast. Want zo gaat dat met stapels maken, het zijn schakels van het onbewuste naar het bewuste. Opruimen helpt tegen alles. Pak ik eindelijk die stapel aan,…

Ik heb besloten om eindelijk mijn CBK pagina, na 8 jaar te updaten met nieuwe foto’s. Ja  warrig verhaal, ik heb een lange aanloop nodig. En dit is dan ook nog een voorloop van de aanloop, want wellicht plaats ik morgen wel de aanloop. Snap je er niks van? Geeft niks. Ik ook niet. Ben je geïrriteerd? Snel wegwezen van deze site. Hup! Huppelen! Ga weg!!!

Afijn. CBK. Dat besloten te hebben, zoek ik mijn minst oude werk in den lade. Die van die gemengde technieken en zeefdrukken daarbij. Vind ik een ets terug van 20 jaar geleden! DE ETS! (er zijn er meer van, … geen idee waar).

Het werk wat de aanloop is van mijn afstuderen tekenen, en wat me zo . Zozozo is. Want kijk. Het is namelijk filosofie. Het gaat niet over de ets, maar het gaat over het beeld. De zichtbare weg die verdwijnt, overgaat, in de onzichtbare weg. Kruispunten van wegen waar nieuwe energie, nieuw leven ontstaat, de overlapping en. De zichtbare en onzichtbare weg komen altijd samen in een ‘bron’. En als ik die ets weer zie denk ik. Ik moet weg. Ik moet op weg. Vinden en verbinden wat écht van waarde is.

Mocht iemand nog behoefte hebben aan stapels boeken… Ruilen voor fietstassen?