Fluoriserend

fluaoriserend

Vrouw zijn.

Met mooie kleren en make-up… schoenen met hakjes… zie je het voor je?
Daar ligt een soort wens van me, een verlangen; ‘dat wil ik ook!’ Meermalen per week complimenteer ik een vrouw, die ik niet ken, met haar uiterlijk. “Wat zie je er mooi uit!” roep ik dan.

Dat vrouwelijke daar houd ik enorm van; mooi matchende kleding en make-up.
Mazzel dus dat ik een vrouw ben!
Alleen, dat vrouwelijke onderhouden in mijn vrouw zijn? Lastig hoor, ik ben toch meer van *de handig*. Hakjes? Ja leuk, maar ook onwies onhandig. Een jurkje? En, make-up? Ja, leuk, maar dat gaat dan zo prikken.

Edoch en toch, net zoals elk ander wil ik er graag bijhoren, echt heel graag.

—Ik was een jaar of 14, en mocht naar de ‘diso’ op de camping. En zo tutterde ik mij op in de wasruimte, net zoals de andere ontluikende jonge vrouwen. Ik voelde me  apart en heel stoer want ik deed mee.

Ik had alleen niet “van alles”, maar wel mascara en een föhn en van die plakgel en een deo-roller. En creatief als ik ben… fohnde ik mijn haren, en wel zo lang dat ik ze weer waste omdat het te vet was geworden. En deed ik mascara op, zo dik mogelijk. En rolde ik mijn oksels met mijn ‘lekker’ geurende deoroller, en rolde ik daarmee met aandacht door, achter mijn oren, in mijn hals en zelfs een beetje op mijn voorhoofd.

Ik kon heel goed dansen op George Michael. Echt. Je had me moeten zien hoe ik mij bewoog. Dat bleek ook wel, want best veel mensen keken naar me op de dansvloer….

Dus.

Iemand vroeg me: “Wat heb je voor een gekke strepen op je gezicht en in je hals?”

Het duurde even voordat het kwartje viel…

Fluoriserend licht gaat niet samen met een ‘lekker’ ruikende deo-roller.

Dat fluoriserende…   gebruik ik nu nog steeds. Wil je weten hoe? Kom dan aanschuiven bij aankomend Inspiratie Kompas! Woensdagavond 4 juni bijvoorbeeld! Van 19.30 uur tot 21.00 uur (stipt!) met van 21.00 tot 22.00 uur de afterparty, en die kan uitlopen.

Neem je deo mee?