VVV * Vertrouwen * Verbinding * Verwondering

VVV - Vertrouwen, verbinding, verwondering

In 2006 gaf ik mijn eerste “kunstsnack” uit, gesigneerd met KS en dan een getal erbij. Een soort oplage zegmaar. De kunstsnack, op een vetvrij papieren boterhamzakje gemonotyped met verf en beeld, allen uniek. Met binnenin een verhaal (soort van blog:-) met een agenda over wat ik ging doen op kunstgebied. De eerste kunstsnack ging over de ST… De klaar voor de ST-art… st–st… met veel mooie woorden met st, zoals stilte en rust en bewust, luister, strand en stoel. En in steen wordt de st één 

Dat was spannend om te doen! Want ik liet mezelf zien!

Mijn moeder reageerde mooi. Een rookworstzakje van de Hema, waar ze de OOK en ST had ingekleurd. Ze vertelde er enthousiast over aan de telefoon. Helaas kon ik het niet meer persoonlijk in ontvangst nemen maar vind ik het zakje bij het opruimen van het ouderlijk huis. Sjonge, potverdorie poppenstory, ik had haar graag beter willen leren kennen.

En zoals ik merk hebben bepaalde spullen van mijn moeder zich verpersonaliseert en kan ik daar maar moeilijk afscheid van nemen, zoals dus de naaimachine. Een onwijs mooi ding, want er zitten gedichten in. En het is een collectors-item…

Afgelopen week besluit ik dat de naaimachine mag verhuizen naar een betere plek. Ik wilde het op marktplaats zetten, maar mijn behoefte is dat de machine goed terecht komt, iemand die de machine graag gebruikt. En zo, zo werd deze gisterenavond opgehaald door degene die als eerste reageerde op mijn FB-post.

En daarbij nog meer blij want ik krijg er een enveloppe voor terug. Ik durf het niet te openen omdat ik bang ben dat inhoud geld zal zijn… Zit me daar toch een prachttak in! En ook gekregen een VVV-bon én een cadeau-kaart van de Hema!

VVV— een fijne metafoor… en dan een cadeau-kaart van de Hema! Het past me goed! Ik ben blij!

Ik denk dat ik er OOK ST van ga kopen! Die zouden ze nu toch ook wel in een biologische variant hebben?

Er is een moraal van dit verhaal, maar die kan ik nog niet te pakken krijgen in woorden. Misschien kan je het een beetje tussen de regels doorvoelen. Het gaat over vertrouwen, verbinding en verwondering.

ook st