Oranje!

festival food

oranje

Mijn horloge heb ik ermee gelijk gezet! ORANJE!

En dit is per ongeluk een lekker recept geïnspireerd op oranje;

3 of 4 uien snipperen. Boter in de pan, uien erin en glazig laten worden. Zout en zwarte en witte peper erbij, geraspte kaas. Vers en jong salieblad erin (even fijnsnijden), 2 eetleppels suiker verstrooien en mee laten bakken. Hoeveelheden een beetje op gevoel laten koken/bakken. En ook de ingrediënten op gevoel erin doen. Sambal lijkt mij er ook lekker in! En vers geraspte gember!

Baksel op een bord leggen om een beetje af te koelen. In de pan met nog wat restjes smaaksensaties van bovengenoemde, nieuwe ingrediënten toevoegen; gerapte sinaassappelschil  + sap van een sinaasappel, nog wat suiker erbij:-)

Een bord in de ijskast zetten, 10 minuut later eruit en balletjes maken van de ui-kaas-suiker bonbons. Op het koude bord leggen en bord weer in de vriezer doen voor een eventjes.

En dan een feestelijk bord maken waar de waardebon-bons mooi op worden gediend met een zwembadje van sinaasappelsaus. Aftoppen (haha het is net masterchef) met salieblad, vers geplukt uit die wonderlijke kruidentuin.

En mazzel gisteren reden er bussen tussen Zwolle en Meppel! Voetbal gekeken in de bus en later op het terras verder.