Netwerk Inspiratiestation

1aprilborrelhappen

Het was september 2009 en ik deed mijn eerste opdracht met de mobiele verwonderwinkel voor veel geld. Een opdracht waarin ik een avondvullend programma mocht doen voor een groot team. De opdrachtgever had ik ontmoet bij een netwerkbijeenkomst en hij was enthousiast over mij, en had er vertrouwen in dat ik kon bewegen tot inspiratie. De voorbereiding ging goed, ik huurde iemand in en ik had pret. Er ontstonden prachtige nieuwe vondsten.

En ik was bang. Heel bang. Want mijn concept stond nog voor geen meter, de doelgroep kende ik helemaal niet. En ik had nul komma nul ervaring. “Lever je breidrage en kom inhaken”. Inhaken bij je droom. Inhaken bij elkaar. Letterlijk (dus met wol en haaknaalden en…). En, waar verwonder jij je over?….

De avond verliep pijnlijk stroef. Mensen vonden het raar en gek: “meisje meisje: we spreken je over een jaar wel weer, dan praat je wel anders, hoe kan je nou zo naïef zijn?”…
Ik had gewoon mazzel dat de avond niet escaleerde in rebellie! Gelukkig zette ik op het juiste moment Andre Hazes op, waarbij iedereen leek te exploderen en alsnog vrolijk inhaakte bij elkaar.

Sjonge wat heb ik veel van die opdracht geleerd!

Zelfstandig ondernemen is goed voor jezelf zorgen. Durven reflecteren. Weten wat je kan en wat je niet kan. Weten waar je energie van krijgt en waar je energie lekt. Nee durven zeggen. Ook als anderen jou “te gek” vinden en geloven dat je uitermate geschikt bent voor een bepaalde opdracht. (Cool gevoel is dat trouwens! ) Maar als je het zelf niet gelooft dan is er geen magie. Sterker nog, dan verlies je energie. Als je geen tinteling in je buik voelt van “ja!”, of wel een tinteling voelt van “ja!” maar nog meer knaagdieren in je buik, dan is het “nee”. En durf je dat te communiceren? Wijs is het wel om je knaagdieren te vangen en te observeren. Maar je hoeft niet direct een dierentuin aan te leggen.

Verwondering, reflectie, aandacht. Regelmatig stilstaan om te ervaren welke koers je wilt varen geeft richting en ruimte in je leven. Het maakt dat je bewust wordt van je talent.

Wat een herinnering. Dit beeld kwam boven door het woord energiestation, (waar tank je energie en waar verlies je energie) En ruimtestation (waarin voel je veel ruimte en waarin verlies je ruimte) en toen filosofeerde ik naar inspiratiestation… (waar krijg je inspiratie van?)

Dan volgt er nu een witregel over netwerken waar ontzettend veel instaat.

Begrijp je?
Mooi he!
Dus.
En zo gebeurde het dat op 1 april 2015 ik mijn eerste (bewuste) netwerkbijeenkomst heb georganiseerd… “Kom je B.O.R.R.E.L. happen?”. Een netwerkbijeenkomst die mij past als een jas… als een huis!