Hoe klinkt het hart van een roos?

“Kijk deze is voor jou”, en ze laat zien hoe mooi de roos is. En hoeveel kleuren de roos heeft en waar het hart van de roos zit. En samen verwonderend over de prachtige roos, denk ik hardop en ik vraag haar of het hart van de roos klopt, net zoals een mensenhart? Zij houdt de roos tegen haar oor en ze hoort het hart niet kloppen. Ze vraagt aan mij of ik het kan horen. Ik luister naar het hart van de roos en ik hoor het ook niet.

Later, als ik ergens in een hoekje zit om even aan te komen, staat ze ineens voor me. “Ja! gevonden!!!” zegt ze blij. Ik ben een beetje overdonderd door zoveel aandacht. Ik vraag haar of ze zin heeft om te tekenen. Ja, dat wil ze en ze tekent met balpen op de achterkant van het certificaat wat ik net heb gekregen. Ze zegt dat ze heel goed kan tekenen. En ik zie hoe goed ze kan tekenen.

Ze vraagt: “Welke kleur heeft het dak van het huis?”. …. Mmmm lastige vraag. En ik vraag haar “wat vind jij een mooie kleur voor een dak?”. “Roze”, zegt ze. “Dat lijkt me een mooie kleur voor het dak”, zeg ik.
En zo zie ik hoe prachtig ze het dak roze kleurt met blauwe balpen. “Zie je hoe mooi roze het dak wordt?”, vraagt ze aan me. Ja ik zie het.

Vijf jaar is ze en ik heb het gevoel dat ik zojuist ontzettend veel geleerd heb.

De wereld is zoals jij het ziet en zoals je gedachten zijn. De wereld is wat jij ervan maakt. In een blauwe balpen zitten gewoon hele mooie kleuren. Wellicht ook hele mooie boeken en gedichten, … en poëzie!

Of..? Wat denk jij?

shima