Wegcijferen

wegcijferen

Wat is het verschil tussen wegcijferen en benoemen? Terwijl noemers ook cijfers zijn is iets benoemen totaal anders dan wegcijferen. Wegcijferen heeft een negatieve klank, maar een cijfer aan de weg weer niet.
Zou wiskunde ook een soort van wegcijferen zijn? Je streept de cijfert tegen elkaar af tot de juiste uitkomst en tadaaa… weg, cijfers! De kunst van het wissen is als ware als tovenarij.

Iets wat voor het oog niet zichtbaar is, is dat weg of verstopt? Ik zeg de tafel van 4, vieren en laten vieren, 4×4=17, want het ene cijfer die lag er nog dus die is er weer bij geteld. Zo ontstaat Creatief boekhouden.

En dat, dat heb ik afgerond!!!! Alles naar de boekhouder! Nu nog het jaar afronden en ik benoem mezelf tot …! Ik kijk uit naar mijn nieuwe proefbalans! Gewoon weer lekker “nieten”, benoemen en afvragen. Filosoferen zonder enig nut. Behalve dan het nut van de inspiratie! Is adem.

Dus die haal ik nu.

Diep.