Verleden taal

verleden taal

verleden taal1Verleden taal,

is alle taal verleden?

Want eenmaal gesproken is het moment van nu voorbij. Voltooid. Of?
En wat nou als het geschreven is, is het dan anders? En hoe gaat dat dan met de verleden taal van kunst? Dit kunstwerkje is verhuist naar een fijne nieuwe wand, superblij ben ik daarmee! Daarom deze mijmeringen, snap je. Loslaten is wellicht een vorm van nieuw bezit. 

Wat mij fascineert is de herhaling van de woorden die je graag bij je draagt. Bladeren door gedichten en gedachten, meestromen. Het spel van de boter. En de kaas. En de eieren. De aanzet en de aan zet. Het parkeren en het park eren. Je verwonderen en je verre wond eren. Een stukje niets maakt een wereld van verschil.

En zo verder mijmerend…

De toekomst bepaald altijd de verleden tijd, net zoals de verleden tijd, de toekomst bepaald. Boter, kaas en eieren. Bim bam B-…… Nee hoor, dat wilde ik niet zeggen.