Anti-antibiotica

gehoortoestel1 gehoortoestel

Ik luister met al mijn oren
naar dromen van verre sterren
lichtjaren verjaard

vol van focus in het punt
parabool parabowl
dronken voel ik mij
van mogelijkheid en suggestie

ik slaap er niet van
want

hoe versier ik nou een ster?

waar woont de alchemist die de symmetrie beluisterd?

De materie van de ruimte,
stilte in alles wat anti is.

Alles van Waarde is weerloos, zegt Lucebert.
Maken zij die gedood worden een nieuwe stamboom?

een bacterie komt tot rust als zij niet meer naar de sportschool behoeft*
en in balans is met haar evenwicht, de symmetrie van sterk en zwak maakt heel.

juist
de symmetrie van samen, thuis en toeval
Het nulpunt raakt nader
verklaart veel maar niet alles.

(zie je het voor je? de antibiotica die de zwakste cellen dood en de sterke cellen, nu extra wakker en stoer en sterk zichzelf oppompen aan de halters en gewichten, en een nieuwe stam ontwikkelen om hun stam te doen laten herleven. Ocht. en. Dan ook nog. ). Het komt door de parabool. En Plato die zocht naar symmetrie, door kwantumfisica en omdat ik Maria ontmoette op een bijzondere plek. En omdat ik stuiterde van energie en zo blij was en dan verschillende verhalen met elkaar verbind wat ogenschijnlijk niks met elkaar te maken heeft. Ogenschijnlijk.