Innerlijke uiting

proef

Het ging natuurlijk om een strategie. Want ik zag een stam van een boom met vier takken en elke tak drie zijtakken. Da ga ik schilderen dacht ik. Vet! Dat is bij elkaar 12 en wellicht elke tak 1 kwartaal en dat bij elkaar is 1 jaar. En als het me nou lukt om een doel te stellen voor over een jaar en dat dat dan klaar is. Een ietsje waar je op terugkijkt, ha! Fijn zeg. Vooruitblikken en terugblikken.

En zo begon ik eerst te witten. Met gesso en plakkaatverf, en in dat wit begon ik de boom te krassen,  en toen verder op een ander vel, en een ander vel, en toen kleur erbij en toen… belandde ik in de innerlijke uiting! ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, wat is dat fijn, meestromen met de gedachten van je handen. Doen, verbinden, verbazen. Het gaat niet om mooi, maar het gaat om de ontkooi. En ook dat maakt gewoon niet uit.

Waar het om gaat is dat je je fijn voelt en verbonden en dat je dat doet waar je je fijn en verbonden voelt. En het is ook weer niet waar het OM gaat maar dat je IN de beweging meegaat. Nou van dat soort gedachten zitten er dan in mijn handen wanneer ik beland in de innerlijke uiting.
Ik word er verliefd van.

Er is nog veel meer over te zeggen, maar dat is saai.

…..
en nu lekker met de trein naar mijn werk. Yoehoe! knipoog noar oe!

proef2