Veld van verwondering

Veld van verwondering veld van verwondering1voelen1

Wat zeg je?

Bewust worden, het beleven van mooie ervaringen. Voelen.
Bewust zijn en bewust worden, mooie woorden, mooie systemen.
Ik irriteer me.
Ik irriteer me aan mijn ego, het voelt als een verlangen naar wijsheid wat ik graag presenteer naar buiten, zonder dat het enige voedingsbodem heeft. Nog niet geïntegreerd is in mijn systeem. Bewust zijn en bewust worden, ik vind het bull-shit-bingo. Bewust zijn en worden is dat niet een mindset voor het moment?

Waar is het voelen gebleven? Waarom praten we daar eigenlijk niet over? Waarom huilen we niet wat meer? Waarom leren we de schoonheid van het beleven af? Hoe mooi een boom boomt, een lieveheersbeestje kruipt, bloemen bloeien, een tak tekent, zand wat aard.

Hoe meer woorden ik eraan geef hoe ingewikkelder en stommer ik het vind. Waar ben ik toch afgehaakt, vraag ik mezelf af, en ben ik gaan bedenken hoe ik mezelf moet gaan presenteren. Waarom kunst ik niet meer? Waarom zijn de bananen krom? Waar is het spel van verwondering, de pure verwondering gebleven?

En waarom moed alles zo enorm positief zijn? (ja weet ik, moed met een t, de d, dat doe ik ‘bewust’)  Waarom, waar om. Zo’n typische slachtoffervraag. “Waarom …..” vul maar in. ;

Sinds ik mag werken bij de droombaan die ik nu heb, beleef ik “het bewustzijn” anders. Het gaat om de intonatie  en of je echt aanwezig bent, het plezier en het geluk van iets samen doen. Duidelijk zijn en kunnen begrenzen. En vooral niet zo moeilijk doen. Voel je? Niet zo moeilijk doen!

Waaahhhhh het veld van verwondering …. er groeit al wat, voel je? Daar zit het em in, in niet zo moeilijk doen. Je gevoel voelen zodat het opgenomen kan worden in “het systeem”,. Ik wil mijn gevoel voelen zodat ik kan aarden.

Geluk zit zo enorm in je hart. De dingen die je (niet) doet maken het verschil. Aandacht. Wakker zijn. En dan hoor ik allemaal medewoorden, ja, dat is ook bewust zijn en bewust worden. Prima hoor.

De dingen die je doet maken het verschil.
En weer hoor ik medewoorden, “ja, maar daarvoor moet je wel eerst bewust worden”, “ja maar dan moet je wel weten wat bij je past, wat goed is, wat waar is”. “Ja maar”.

Nou en.
Echt dikke Nou EN.

En. En. En. En. En. En. En.

De dingen die je doet maken het verschil.
Doen is zo’n andere energie dan zeggen.

Wat zeg je?