Ritueel

Ritueel ritueel1

Alles is een mindset.

Sinds ik zeefdruk, en dat steeds beter behoorlijk kan, is er een ritueel ontstaan in de beweging naar creatie. In het grafisch atelier maak ik eerst de wasbak schoon tot ze blinkt, veeg ik de vloer aan en dikwijls heb ik ook lekkere vloerzeep bij me om de vloer te dweilen. En dan ruikt het me toch lekker!!!

“Het is een ritueel”, zegt medezeefdrukker Yoke.

Ik voel dat het klopt. Door schoon te maken kan ik helder nadenken en ik kan me beter focussen op wat ik wil gaan doen. Het schoonmaken geeft de ruimte een bepaalde sfeer van inspiratie.
Dat vind ik eigenlijk hartstikke mooi.
En fijn om in te werken.

Schreef ik gisteren nog maar dat ik me irriteer aan het bewust worden en bewust zijn? Vandaag zie ik alles weer anders. Vandaag vind ik het fijn om bewust te worden van onbewuste processen. Vandaag merk ik dat het mijn blik verruimt. Zoals de vloerzeep de vloer schoont, zo maakt bewustwording nieuwe kansen zichtbaar en dankbaarheid wakker.

Grappig hoor.

Alles is een mindset.