Keuzevrijheid

keuzevrijheidkeuzevrijheid1

De laatste dagen heb ik een blog in mijn hoofd gebreid met bepaalde beelden wat zo enorm past bij -morgen-. Morgen wanneer ik start met een fris ondernemerschap. Ik heb er zin in en ik vind het spannend!

Spannend… want die boekhouding hé. 

DE foto’s van de eerste kunstsnack (2006) staan niet waar ze horen en eigenlijk wist ik dat al van tevoren. En daarin ontmoet ik mijn angst. De grip verliezen wanneer ik iets zoek omdat ik weet dat ik zoveel andere mogelijkheden tegenkom. Mijn angst verdikt zich omdat ik vind dat ik niet gedisciplineerd genoeg ben om mijn voorgenomen doel te halen, versterkt zich omdat morgen “het moment” voorbij is. Het kan alleen -nu-, en dus ga ik verder zoeken in wat ik zocht en in dat zoeken vind ik steeds meer mogelijkheden en voordat ik het weet …. zootje.. Dik zootje.

Ik vind een foto … keuzevrijheid en sta stil bij mijn vrijheid om te kiezen. Ik sta stil bij het moment dat ik het werk maakte. Hoeveel vrijheid het me gaf om een “mooi” beeld te “witten”, uit de lijst te snijden en dubbel te vouwen als een brief.

Ik bedenk me hoe bijzonder het eigenlijk is dat ik er onbewust zelf voor kies om mijn eigen falen te vervullen.
In het verdwalen zit schoonheid. Zomaar uitkomen bij een nieuwe gedachtengang daar zit de inspiratiekracht!

Ga je mee in 2017? Op weg naar je eigen vrijheid in het kiezen? Ga je mee om -het falen- om te vormen naar een positieve stroom en te kiezen voor inspiratie?

In het ‘vage’ zit de schoonheid, het onverwachte, het prachte. (een te mooie zin om te deleten, maar deze hoort in de blog die ik niet geschreven heb, ja vaag… en in het ‘vage’ zit de schoonheid, het onverwachte, het prachte.

Ik wens jou een wonderschoon, zacht en liefdevol 2017!

Kom je morgen weer op bezoek om te kijken of ik een blogje heb geschreven? Ik ben zelf ook benieuwd!