Lepeltje snijden

Ruimte om jezelf te zijn.
Je passie volgen.
In de natuur.
Soep op het vuur.
Het rijmt maar het is geen gedicht.

Lepeltje snijden. Een workshop van een dag op een geweldige locatie, een magische plek in het bos. Wat een feest. Ik deed mijn best om niet te enthousiast te zijn en dat lukte ook goed. In mijn ogen, oren…

Mijn lepeltje was wat “anders”. Het werd steeds kleiner omdat ik zo nieuwsgierig was naar het hout en telkens een nieuwe vorm vond. Pollepel, soep, vork, vorkje, lepel, lepeltje, gat erin, sier-raad.

Lepel snijden gaat over focus, duurzaamheid, ambacht. Concentratie is wezenlijk omdat je werkt met scherpe gereedschappen, waaronder een bijl. Het gaat over bewustwording en ontvouwen van nieuwe gedachten. (in mijn hoofd dan, want feit, het is ‘gewoon’ lepeltje snijden).

Lepel snijden van vers hout werkt verslavend zeggen Job en Sjors. Dat klopt.
Inmiddels liggen er bij ons in de kast 3 messen en een bijl en een lepelsnijmes én zo’n fijne zaag…

Mijn pollepel is bijna klaar…homemade. En als ik zeg bijna moet ik oppassen want het kan zomaar iets anders worden. Edoch, toch en dus, ik hoop straks te kunnen opscheppen met de nieuwe lepel maar toveren mag ook.
Prachtig woord ook, lepel. Ergens zwerft er op het net nog een blog over het letterloket, lepelloket klinkt ook best fijn, dat terzijde. Absoluut terzijde.

Wil je nou ook een magische workshop doen of een fantastisch boek kopen over Vers Hout? Check dan dit.