Creativitaliteit

Welke stappen moet je zetten om bij je creativiteit te komen?

Hoe creëer je meer vitaliteit in je creativiteit?

Waar haal je wezenlijke informatie vandaan die voor jou van toepassing is?

Daarover denk ik vaak en doe ik geregeld. En volg ik cursussen, workshops en jaartrainingen. Ik zoek antwoorden, van die heldere, om mezelf en anderen mee te nemen op ontdekking. Op reis naar het land van creativitaliteit een kruisbestuiving tussen creativiteit en vitaliteit.

De weg van Zin, Wil en Nut. Zodra je iets voelt wat je écht wil en je dat doet dan geeft het Zin en als iets zin heeft dan geeft dat een gevoel van NUT. Daarmee wil ik me verbinden.

Dan volgt er nu een verhaal waarin ik een soort van antwoord geef op bovenstaande vragen. Je moet zelf even wat alinea’s hier en daar toevoegen.

Bewust worden van je onderweg zijn is wezenlijk. Regelmatig stil staan hoe je je verhoudt in je eigen ruimte, in contact met de omgeving. Hoeveel ruimte nemen je gedachtepatronen eigenlijk in?

In ‘mijn Onderweg’ kwam ik veel nieten tegen. Dat moet je “niet” doen, dat is “niet” de opdracht, zo doen we dat “niet”. Mijn visie-te-kaartje (van ooit)… -geniet- (gezeefdrukt op een label van afvalkarton in een lekkere dikke letter) gaat over de verzameling van die nieten. Ge-niet. Door een heerlijke week vakantie op een eiland is er een hahahaha! ingeslopen. Een nieuwe strategie tot ruimte maken voor wat je te doen hebt.

Stap 1; hahahaha! ha! –> zodra je kan lachen om je eigen “nieten” kom je tot acceptatie, het begin van een nieuwe route! Lekkerrrrr. Acceptatie vraagt om even stilstaan, “Loop ik nog wel goed?” of volg ik een -NIET- van een ander? Of een -NIET- van een niet werkend, zenuwslopend denkpatroon?

Magisch interessant om daarover te filosoferen. Toch?

Glim en lach en zet een stap tot stilstaan. Adem. Nog een keer. Maak ruimte voor rijke ontmoetingen.

Stap 2: Via de hahahahaha! kom je bij de creatie van vitaliteit. De adem van je leven, voelen dat je innerlijke stappen wilt zetten, gewoon als natuurlijke beweging. en daarvoor met je bewegen. Beweeg gewoon. Hup! Hup huphuphuppelen!

En zo in beweging zal je merken dat er tekens op je pad komen; bijzondere mensen, een uitnodiging om een  tralalatostitaart, je krijgt een bosje bloemen of een boek met wijsheden. Tekens aan de wand, let daarop. Als je via de hahahaha! de weg van de huphuphuppelen inslaat kom je bij wezenlijke informatie terecht die bij jou van toepassing is (of zoiets). Door de ZIN heb je aantrekkingskracht gekregen en kom je bij de HIP uit.

Stap 3: Je innerlijke hipheid is een enorme magneet voor creatie en vitaliteit.

In formule: haha + huphuppelen = HIP

Waarschuwing van toegevoegde waarde. Creativitale mensen zorgen voor nieten om zich heen, zorg dat je van de niet geniet maakt en tover je rijk met Hiphuppelha! HOI!

Nou, daarom schrijf ik erover, omdat ik dat niet doe. Geniet doe.